Поиск в словарях
Искать во всех

Англо-русский словарь - sirloin

 
 

Связанные словари

Перевод с английского языка sirloin на русский

sirloin
noun филей, филейная часть (туши)
Рейтинг статьи:
Комментарии:

См. в других словарях

1.
  1. филей, филейная часть (туши) ...
Новый большой англо-русский словарь
2.
  филей, филейная часть При разделке говяжьей туши для оптовой продажи. См. wholesale cuts of beef ...
Англо-русский лингвострановедческий словарь
3.
  n. the upper and choicer part of a loin of beef. Etymology: OF (as SUR-(1), LOIN) ...
Толковый словарь английского языка Oxford English Reference
4.
   noun  Etymology: alteration of earlier surloin, modification of Middle French surlonge, from sur over (from Latin super) + loigne, longe loin — more at over, loin  Date: 1554 a cut of meat and especially of beef from the part of the hindquarter just in front of the round — see beef illustration ...
Merriam-Webster Collegiate Dictionary
5.
  (sirloins) A sirloin is a piece of beef which is cut from the bottom and side parts of a cow’s back. ...sirloin steaks. N-VAR ...
Collins COBUILD Advanced Learner's English Dictionary
6.
  also sirloin steak ~ n expensive meat cut from a cow's lower back ...
Longman Dictionary of Contemporary English
7.
  - early 15c., surloyne, from M.Fr. surlonge, from sur "over, above" + longe "loin," from O.Fr. loigne (see loin). Spelling with sir- dates from 17c., supposedly because the cut of beef was "knighted" by an English king for its superiority, a tale variously told of Henry VIII, James I, and Charles II, though only the first is chronologically possible. ...
Английский Этимологический словарь

Вопрос-ответ:

Ссылка для сайта или блога:
Ссылка для форума (bb-код):

Самые популярные термины

1
15528
2
3107
3
2172
4
2056
5
1938
6
1821
7
1637
8
1570
9
1510
10
1413
11
1399
12
1353
13
1316
14
1259
15
1255
16
1171
17
1166
18
1030
19
990
20
943