Поиск в словарях
Искать во всех

Merriam-Webster Collegiate Dictionary - sirloin

 
 

Связанные словари

Sirloin

sirloin
 noun  Etymology: alteration of earlier surloin, modification of Middle French surlonge, from sur over (from Latin super) + loigne, longe loinmore at over, loin  Date: 1554 a cut of meat and especially of beef from the part of the hindquarter just in front of the roundsee beef illustration
Рейтинг статьи:
Комментарии:

См. в других словарях

1.
  n. the upper and choicer part of a loin of beef. Etymology: OF (as SUR-(1), LOIN) ...
Толковый словарь английского языка Oxford English Reference
2.
  филей, филейная часть При разделке говяжьей туши для оптовой продажи. См. wholesale cuts of beef ...
Англо-русский лингвострановедческий словарь
3.
  1. филей, филейная часть (туши) ...
Новый большой англо-русский словарь
4.
  noun филей, филейная часть (туши) ...
Англо-русский словарь
5.
  (sirloins) A sirloin is a piece of beef which is cut from the bottom and side parts of a cow’s back. ...sirloin steaks. N-VAR ...
Collins COBUILD Advanced Learner's English Dictionary
6.
  also sirloin steak ~ n expensive meat cut from a cow's lower back ...
Longman Dictionary of Contemporary English
7.
  - early 15c., surloyne, from M.Fr. surlonge, from sur "over, above" + longe "loin," from O.Fr. loigne (see loin). Spelling with sir- dates from 17c., supposedly because the cut of beef was "knighted" by an English king for its superiority, a tale variously told of Henry VIII, James I, and Charles II, though only the first is chronologically possible. ...
Английский Этимологический словарь

Вопрос-ответ:

Ссылка для сайта или блога:
Ссылка для форума (bb-код):

Самые популярные термины

1
1664
2
1507
3
1261
4
1259
5
1155
6
1105
7
1044
8
1031
9
1029
10
994
11
989
12
962
13
952
14
938
15
871
16
831
17
828
18
814
19
802
20
770