Поиск в словарях
Искать во всех

Merriam-Webster Collegiate Dictionary - whey

 
 

Связанные словари

Whey

whey
 noun  Etymology: Middle English, from Old English hw?g; akin to Middle Dutch wey ~  Date: before 12th century the watery part of milk that is separated from the coagulable part or curd especially in the process of making cheese and that is rich in lactose, minerals, and vitamins and contains lactalbumin and traces of fat  • ~like adjective
Рейтинг статьи:
Комментарии:

См. в других словарях

1.
  n. the watery liquid left when milk forms curds. Phrases and idioms whey-faced pale esp. with fear. Etymology: OE hw{aelig}g, hweg f. LG ...
Толковый словарь английского языка Oxford English Reference
2.
  1. сыворотка ...
Новый большой англо-русский словарь
3.
  noun сыворотка ...
Англо-русский словарь
4.
  Whey is the watery part of sour milk that is separated from the thick part called curds, for example when you are making cheese. N-UNCOUNT ...
Collins COBUILD Advanced Learner's English Dictionary
5.
  - O.E. hwжg "whey," from P.Gmc. *khwaja-. ...
Английский Этимологический словарь

Вопрос-ответ:

Ссылка для сайта или блога:
Ссылка для форума (bb-код):

Самые популярные термины

1
1664
2
1507
3
1260
4
1259
5
1155
6
1105
7
1043
8
1031
9
1029
10
994
11
989
12
962
13
952
14
938
15
871
16
831
17
828
18
813
19
802
20
770